call

Амбасадори культури

Голова ради директорів будівельного холдингу ЗАРС Георгій Бочорішвілі вже не перший рік активно підтримує культурні ініціативи, що започатковуються в Одесі. Саме тому прийняти запрошення голови правління банку «Восток”, засновника МСМО Вадима Мороховського і приєднатися до меценатської спільноти «Амбасадори культури», створеної на базі Музею сучасного мистецтва Одеси, стало логічним кроком в меценатської діяльності CEO компанії.

«Я переконаний, збереження та розвиток мистецтва – це один з важливих аспектів діяльності свідомого бізнеса в наш час. Ми, представники бізнесу, несемо відповідальність перед суспільством, зокрема у напрямку формування культурних кодів сьогодення та майбутнього. Вважаю, що за допомогою подібних ініціатив нове покоління буде мати унікальну можливість знайомитись з мистецтвом ХХ століття таким, яким воно було насправді, а також майже в онлайн-режимі бачити розвиток сучасного мистецтва, відкриваючи для себе нові імена», — прокомментував Георгій Бочорішвілі.

Завдання спільноти «Амбасадори культури» – розвивати сучасне мистецтво Одеси та зробити його видимим в Україні та світі.

Коштом меценатської спільноти буде виданий каталог, присвячений одеському художнику-авангардисту Олегу Соколову, за мотивами виставки «Колір, музика, слово», яка відбулася у Національному художньому музеї України цього літа.

Наступний крок «Амбасадорів культури» — заснування стипендії для молодих художників, які живуть і працюють в Одесі. Конкурс на її отримання планують оголосити найближчим часом. За його результатами експертна рада обере одного переможця, який отримуватиме стипендію протягом декількох місяців на розробку та реалізацію творчого проєкту, що буде представлений на підсумковій виставці.

Повний маніфест спільноти

Підтримайте Україну!